Általában a napelemek tisztításáról

Napelemek tisztításaA napelem tisztítás magas színvonalon azt jelenti, hogy az Ön berendezése tartósan az optimális szinten tartja a hozamot. Csak egy rendszeres, illetve szükség szerinti tisztítással tudja Önnek a berendezés a befektetés több mint 25 éves élettartama alatt a maximális nyereséget hozni.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a hó és az eső tisztító hatása a mi eljárásunkkal összehasonlítva semmi esetre sem kielégítő, mert a tisztítóhatásuk nagyon csekély.

A már meglévő szennyeződés rétegek megkönnyítik további szennyeződések megtapadását, és azt okozzák, hogy a berendezés reggel később kapcsol be, és este naplementekor előbb kapcsol ki. Ez akkor érezhető jobban, amikor a téli hónapokban a napsugarak beesése amúgy is kedvezőtlen.

A lerakódások jelentősen rontanak a napsugarak beesésén, és a erőteljesen lecsökkentik a teljesítményt. Minden olyan felület,ami a környezeti hatásoknak ki van téve, szabadtéren van, és idővel kosz és szennyeződés rakódik le rajtuk. Ilyenek pl.: személygépkocsi, ablakok, tetőcserép, falak …stb.

solar-panel-icon

Ide tartoznak még:

 1. Csapvíz okozta vízkőlerakódások szakszerűtlen tisztításnál!!!
 2. Korom, amit a fűtésrendszerek és a közlekedés bocsát ki
 3. Falevelek, növényi szirmok a szomszédos fákról, ragacsos organikus nyálka
 4. Fűfélék magjai, pollen
 5. Az ipari kibocsátások okozta légszennyezettség lerakódások
 6. Utcai por a tömegközlekedési eszközök által
 7. Épületek silók által kibocsátott porok
 8. Mezőgazdasági munkák által okozott porok
 9. Algafélék, mohák lerakódásai
 10. Rovarok okozta nyomok
 11. Madárürülék

Professzionális napelem tisztásánál az alaposság, és a precizitás áll az első helyen.

A fényszűrő bevonatok, szennyeződések eltávolítása nem csak esztétikai beavatkozás, és ápolás, hanem segít Önnek a berendezés értékállóságát megőrizni. Nem utolsó sorban bizonyos esetekben, ahol ezt a területileg illetékes törvénykezés megengedi, a professzionális tisztítás az adóból leírható összeg.

Minimális befektetéssel maximális hozamot tud biztosítani. Tény , hogy a napelemek és a szolárrendszerek hatékonysága elsősorban a lehető legmagasabb besugárzási értéktől függ. Egy professzionális tisztítás meglehetősen gyors és költséghatékony beavatkozás, ami segít abban, hogy a napelem, az élettartama alatt a legnagyobb hasznot termelje Önnek. Természetesen egy szakszerű tisztítás minden esetben környezetbarát eljárás.