Kärcher iSolar rendszermegoldás a napelem tisztításához

Napelem rendszerek kép

A por-, korom- és pollenszennyeződések akár 20%-kal csökkentik a fotovoltaikus berendezések és a napelemes melegítőberendezések teljesítményét.

Az eső, olvadékvíz és szél természetes hatása egyáltalán nem elég ahhoz, hogy az elemek hatékonyan tisztíthatók legyenek.

Az alapos tisztításhoz a Kärcher ezért most új tartozékokat kínál a magasnyomású mosókhoz.

Az iSolar-ral, amely egy teleszkópos rúdhoz rögzített, forgókefés rendszer, a kiviteltől függően akár 1.500 m² napelemfelület is gazdaságosan tisztítható.

Az iSolar tanúsítást a DLG e.V. – (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft e.V. Német mezőgazdasági Társaság bejegyzett Egyesület) végezte.

Hatékony tisztítása a napelem rendszereknek

A nagy modulfelületeket nem szabad egyszerűen csapvíz és szivacs segítségével lemosni! Ezen kívül nehezen kivitelezhető, hiszen a napelem rendszerek magasan, nem ritkán tetőre vannak telepítve, amik 30-45 fok lejtéssel is rendelkezhetnek. A Kärcher által kifejlesztett professzionális és innovatív megoldást nyújt. A rendszer modulárisan van felépítve, és megoldást nyújt minden méretű berendezés tisztítására. Az általunk alkalmazott berendezés akár 900 liter/óra vízhozammal is képes dolgozni. Kärcher vízlágyító rendszerünk hozzátartozó iSolar tartozékokkal van kombinálva.

Vízkő és erőteljes szennyeződés: biztosan feloldva

A magas mésztartalmú víz használata a felületen vízkőmaradványokhoz vezethet, emiatt napelemek teljesítőképessége drasztikusan csökkenhet. A vízkőfoltok ellen megbízható védelmet kínálnak a vízlágyítók és a speciális napelemtisztító szer. A vízlágyítóban ioncserélt gyanta kiválasztja a vízből a benne lévő oldott meszet, és a víz keménységi fokát 0–1 °dH értékre csökkenti. Ha nem elegendő a sima vízzel való tisztítás erőteljes vagy zsíros szennyeződés esetén, akkor az RM 99 napelemtisztító szer feloldja a szennyeződést és megköti a feloldott meszet, úgyhogy nem keletkezhetnek vízkőfoltok.